CHIPTUNING

MOTOROPTIMALIZÁLÁS

GARANTÁLT TELJESÍTMÉNY NÖVEKEDÉS ÉS FOGYASZTÁS CSÖKKENÉS

 

A chiptuning folyamata:
1.)Az autóban lévő motorvezérlőből kiolvasom az eredeti programot. Ez év járattól, típustól függően lehet a diagnosztikai csatlakozón keresztül (ez a legegyszerűbb),  vagy a kiszerelt motorvezérlőből úgynevezett BDM portón keresztül, vagy a kiszerelt motorvezérlő szétszerelése utána megfelelőhelyre beforrasztott úgynevezett boot kábel segítségével a vezérlő kapcsain keresztül (EDC17),  vagy az áramkörből kiforrasztott EPROM-ból eprom olvasó használatával.
2.) Módosítom  az így megszerzett tartalmat a típusnak, év járatnak, az autó állapotának és a megrendelő kívánságának figyelembe vételével  Mindig az autó eredeti programját használom, így elkerülhető, hogy nem működik ez meg az és egyéb bonyodalmak. Mivel nincs két egyforma autó, az előre megírt (akár külföldi) programok (ami állítólag fékpadon bemértek) nem biztos, hogy meghozzák a kívánt hatást.
3.) A módosított programot visszatöltöm a motorvezérlőbe.
4.) Az autó kipróbálása után, (ha igény van rá görgős teljesítménymérő padon bemérés után), ha szükséges finomítok a programon.  Törekszem arra, hogy a lehető legtöbb program teljesítmény mérő padon bemértek legyenek.
5.) Fizetni csak teljes megelégedés után kell!

Sajnos a chiptuninggal kapcsolatosan sokan ellenszenvet éreznek, ennek okai     - tapasztalatból, hallomásból szerzett rossz élmény egy elrontott                                                                                                                                                               tuning miatt
                                                                                                                                                - úgy gondolják "a gyárinál nem lehet jobbat csinálni"
                                                                                                                                                - az élet tartam csökkenésétől tartanak.

Az én tapasztalatom szerint, a kellő gondossággal, megfelelő szakértelemmel és természetesen eredeti jó minőségű berendezésekkel , szoftverekkel végzett munka meghozza az elvárt hatást. Az általam készített beavatkozás "melléhatásoktól" mentes és minden napi használat mellet is tartós. Nem megy az élet tartam rovására ez már bebizonyosodott, mivel több százezer kilométer megtétele után sem jelentkeztek motor problémák! Meg változik a motor nyomaték rugalmassága ezáltal csökken az üzemanyag fogyasztás és nő vezethetőség. Mivel az autó gyárak nem tudhatják előre, hogy hová kerül az autó, ezért olyan programot kell készíteniük ami minden körülmények közt megállja a helyét, ezért sok kompromisszumot kötnek. Lehet, hogy valamelyik sivatagi országba, vagy valamelyik északi országba kerül az autó, az üzemanyag minősége sem egyforma mindenhol ez nem tudható előre, ezért kénytelenek feláldozni a legjobb beállításokat az üzembiztosság érdekében. De nálunk nem szélsőséges az éghajlat, az üzemanyag sem a legrosszabb, tehát sok tartalékkal rendelkeznek az autók, ezeket lehet kiaknázni!

 

Ajánlatkérés: E-mail: szaborobert@sasd.hu
A következőkre lesz szükség: Gyártmány, Típus, benzin vagy diesel, évjárat, Teljesítmény (Le), Löket térfogat (köbcenti), esetleg motorkód.

 

Árak:       Személyautó:   

                                             Szívó benzin, diesel 35000Ft-tól
                                             Turbó benzin, diesel 40000Ft-tól
                                             Diesel 2008-utáni 80000Ft-tól (Ha EDC17 motorvezérlővel van szerelve)

                  Kamion:             80000Ft-tól

                  Traktor:             80000Ft-tól

 

Változtatás jogát fenntartom!

 

 

 

                                                                                                            06 20/9531420

SZEMÉLYAUTÓ (BENZINES ÉS DIESEL), KAMION, MUNKAGÉP, MOTORKERÉKPÁR

-RÉSZECSKESZŰRÖ regenerálása, végleges kiiktatása

-TDi, PD TDi Meleg indítási probléma megoldása szoftveresen

-VÉGSEBESSÉG korlátozás kiiktatása (egyes típusok)

-EGR kiiktatása (egyes típusok)

-Hiba kódok  végleges eltávolítása (egyes típusok)

-2. lambda szonda  ki iktatása (egyes típusok)

 

Szövegdoboz:

P-D Chiptuning

Professional-Dyno Chiptuning